Olet täällä

Liput ja hinnat

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin (ABCDEFGHIX) merkittyihin vyöhykkeisiin. Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7–16-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta. Erillisiä opiskelija-, eläkeläis- tai varusmiesalennuksia ei ole.

Kuntakohtainen kausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippua myydään vain asiakkaille, joiden kotikunta on Kajaani, Paltamo, Ristijärvi tai Sotkamo. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä. Lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa. Kuntakohtainen kausilippu myydään Waltti-kaupassa asiakkaan ikäryhmästä riippuen nimellä Kausi aikuinen 30 tai Kausi lapsi 30.

Yleiskausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippua myydään kaikille muille asiakkaille kotikunnasta riippumatta. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä. Lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa. Yleiskausilippu myydään Waltti-kaupassa asiakkaan ikäryhmästä riippuen nimellä Aikuinen yleiskausi 30 tai Lapsi yleiskausi 30.

Arvolippu maksetaan Waltti-matkakortille ladatulla arvolla. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Matkakortin arvolla maksettaessa matkan hinta on aina 20 % edullisempi kuin vastaava kertalippu. Kortille ladatulla arvolla ei ole viimeistä käyttöpäivää. Lisäksi arvolla voi maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen. Kortille määritellään arvoa ostettaessa oletusvyöhykkeet, joiden välillä asiakas yleisimmin matkustaa. Matkattaessa oletusvyöhykkeiden välillä leimataan kortti lukijalaitteessa. Jos asiakas haluaa matkustaa muun kuin oletusvyöhykkeiden määrittelemän matkan, annetaan kortti kuljettajalle, joka veloittaa kortilta oikean summan.

Matkakortille voi olla yhtä aikaa ladattuna sekä kausilippu että arvoa. Linja-autossa leimatessa matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta. Arvolipun käyttäminen kausilipun sijasta on mahdollista suurimmassa osassa vuoroista. Tällöin on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta kortille ladatulta arvolta.

Kertalippu ostetaan linja-autosta käteisellä, eikä sitä muista lipputuotteista poiketen ladata matkakortille. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu.

Matkakortin hankkiminen ja lisälataukset

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä kaksi erilaista Waltti-matkakorttia. Kaupunkiliikenteen matkakorttia käyttävät asiakkaat, jotka matkustavat pääasiassa vyöhykkeiden A–C sisällä tai linjoilla 11–15. Seutuliikenteen matkakorttia käyttävät kaikki muut asiakkaat.

Seutuliikenteen matkakortti
Seutuliikenteen matkakortti
Kaupunkiliikenteen matkakortti
Kaupunkiliikenteen matkakortti

 

 

 

 

 

Matkakortin voi hankkia:

  • Kajaani Infosta, jossa kortin hinta on 6,00 € (sisältää korttikotelon sekä myyntipalkkion). Waltti-matkakortin lisälatauksista peritään myyntipalkkio 3,00 €.
  • Waltti-nettipalvelusta, jossa kortin hinta on 4,00 €.

Matkakortin voi lisäladata:

  • Waltti-kaupassa. Lisälatauksista ei peritä myyntipalkkiota.
  • Kajaani Infossa. Lisälatauksista peritään myyntipalkkio 3,00 €.
  • Linjojen 1–15 linja-autot sekä Pikku-Pete (kausiliput kaupunkiliikenteen matkakortille ja kaikki arvoliput). Lisälatauksista peritään myyntipalkkio 3,00 €.
  • Linjojen 20–40 linja-autot (kausiliput seutuliikenteen matkakortille ja kaikki arvoliput). Lisälatauksista peritään myyntipalkkio 3,00 €.

Kela-opiskelijalippu hankitaan aina Kajaani Infosta. Lippua voi lisäladata Kajaani Infossa tai linja-autoissa riippuen siitä, onko opiskelijalippu ladattu kaupunki- vai seutuliikenteen matkakortille. Lisälatauksista ei peritä myyntipalkkiota. Opiskelijalippua ei voi lisäladata Waltti-kaupassa.

Mikäli kausilippua käyttävän asiakkaan pääasialliset matkustuslinjat tai -vyöhykkeet muuttuvat, tulee matkakortti vaihtaa edellä annetun ohjeistuksen mukaisesti.

Kaikki hinnat sis. alv 10 % tai alv 24 %.