Olet täällä

Kirjaston lehtilukusali

Lehtilukusali
 

Poikkeavat aukioloajat

Lehtilukusalin palvelut

Pääkirjastoon tulee kaikkiaan yli 500 sanoma- ja aikakauslehteä. Pääkirjastoon tulevat lehdet, myös musiikkilehdet, ovat lehtilukusalissa. Lastenlehdet lasten- ja nuortenosastolla. Pääkirjastoon ja lähikirjastoihin tulevat lehdet voi tarkistaa lehtiluettelosta.

Lehtilukusalissa voi tutustua myös Kajaanin kaupungin keskeisten toimielinten pöytäkirjoihin. Kunnallinen informaatio on koottu omalle hyllylleen, josta löytyvät mm. kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien pöytäkirjat. Kaupungin toimielinten pöytäkirjat ovat luettavissa myös kaupungin www-sivuilla.

Lehtilukusalissa on yksi Internet-käyttöön tarkoitettu tietokone, jota voi käyttää ilman ajanvarausta 15 minuuttia kerrallaan.

Lehtiä luettavissa Internetissä

Kirjaston tietokoneilta on käytettävissä

PressDisplay -palvelu, jonka kautta on luettavissa yli 1700 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 92 eri maasta 48 eri kielellä.
ePress : LM Tietopalvelun ylläpitämästä palvelusta löytyvät mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä, E-press arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan.
eMagz – kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu. eMagz on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta langattomassa kirjasto-verkossa.

Lehtien lainaaminen

Lehtien uusimpia numeroita ei lainata, ei myöskään sanomalehtiä. Muita lehtiä, myös varastossa olevia aikakauslehtien irtonumeroita ja sidottuja vuosikertoja lainataan. Vanhempia vuosikertoja voi kysyä virkailijoilta. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainattavat lasten- ja nuortenlehdet on koottu omaksi hyllykseen lasten- ja nuortenosastolle, myös lähikirjastoista ja kirjastoautosta lainataan lehtiä.

Kirjaston lehtiluettelon lopussa on tietoa myös lehtien säilyttämisestä ja lainaamisesta.

Vastuuhenkilö