Olet täällä

Maatalous ja maaseudun kehittäminen

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS KAJAANIN MAASEUTUTOIMISTON PALVELUIHIN JA MAATALOUSTUKIIN
Ruokavirasto seuraa koronavirusepidemian tilannetta sekä ohjeistaa että tiedottaa aiheesta ruokavirasto.fi -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on, että epidemialla on mahdollisimman vähän vaikutusta tukien hakemiseen ja maksamiseen. Kajaanin maaseutusihteeri on määrätty etätyöhön ja asiointi tapahtuu nyt ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai Vipu-palvelussa. Mikäli on tarvetta henkilökohtaiseen tapaamiseen, siitä on hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Tukihakukoulutusten materiaali ja esitykset ovat jo nyt katsottavissa osoitteesta www.ruokavirasto.fi/tukihakukoulutus www.ruokavirasto.fi. Lisää ajankohtaista koulutusmateriaalia löytyy tämän sivuston linkeistä.

Viljelijätukihakemusten käsittelyyn liittyviä tehtäviä hoidetaan Kajaanissa työpaikan kannettavalla huomioiden se, ettei tietoturvan taso laske varajärjestelyiden vuoksi. Tietoturva-asioissa keskeisin hallintakeino on hyvän tietoturvakulttuurin ylläpito ja tämä pätee myös koronaepidemian aikana.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maataloustoimiston tehtäviin kuuluvat maataloustukien hallinnointi ja maksaminen. Kajaanin kaupunki kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Sotkamon ja Kuhmon kanssa, Sotkamon maaseututoimi vastaa yhteistoiminta-alueen hallinnosta. Yhteistoiminta kuntien kesken on järjestetty Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Kunnallista yhteistoimintaa maaseutuasioissa säätelee siitä säädetty laki.

Kajaanin maaseututoimistoon voi jättää tukihakemuksiin, peto- ja riistavahinkoihin liittyvät hakemukset ja ilmoitukset. Myös Sotkamon maaseututoimistoon voi tarvittaessa olla yhteydessä.

MessiLive.fi palvelusta löytyy kesätöihin ja kausityövoimaan liittyviä online-lähetyksiä. Katso tulevat tapahtumat vasemalla olevasta linkkilistan linkistä.

Kajaanin maaseututoimisto
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani

Sirpa Pöppönen
Maaseutusihteeri
044 7100 313
sirpa.popponen@kajaani.fi
 

Sotkamon maataloustoimisto
Markkinatie 1
88600 Sotkamo
maataloustoimisto@sotkamo.fi

Jari Korhonen
Maaseutupäällikkö
044 750 2134
jari.korhonen@sotkamo.fi

Tarja Pulkkinen
Toimistosihteeri
044 750 2283
tarja.pulkkinen@sotlkamo.fi

Kirjepostia voi lähettää osoitteella, jättämällä Kajaani Infoon tai Kajaanin kaupungintalon ulkopuoliseen postilaatikkoon.

Maatalousyrittäjien lomitusasioista vastaavat Siikalatvan ja Sotkamon lomituspalvelut.

Maaseutuyritysten neuvonta

ProAgria Itä-Suomi ja koko sen kansallinen verkosto tarjoaa asiantuntijapalveluja maaseudun yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen. Sen asiantuntijat auttavat kaikissa yritystoiminnan asioissa sekä lupakysymyksissä ja rahoitushakemusten teossa. Pro Agrian palvelut kattavat laajasti maaseudun yritystoiminnan toimialat.

Maaseutusihteeri/Aluesihteeri
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
044 710 0313
Otanmäen kirjastolla parillisilla viikoilla keskiviikkona klo 12-17, alkaen 22.1.2020. Vuolijoen koululla parittomilla viikoilla perjantaina klo 12-17, alkaen 31.1.2020 Kajaanin kaupungintalolla muina aikoina klo 8.30-16.30
Sähköpostiosoite: 

Viimeksi muokattu

5.5.2020