Olet täällä

Kalastus

epsn0021_atk-palvelut.jpg

Kajaanin merkittävimmät ja kalastuspaikat ovat Linnanvirralla, Ämmäkoski-Tullikallion alueella, Iso-Ruuhijärvellä sekä “Kainuun merellä”, Oulujärvellä.

Kajaanin kosket on valjastettu, mutta Kajaaninjoki on säilynyt suosittuna kalastuskohteena. Aivan kaupungin sydämessä, linnanraunioiden ympärillä olevalla Linnanvirralla on lähes ympäri vuoden kalastajia. Linnasaaressa, rantapuistoissa ja tervalaiturilla on helppo liikkua ja kalastaessaan voi olla varma, että heittoetäisyydellä on aina komeita  taimenia, harjuksia ja siikoja. Myös Ämmäkosken alapuoli kuuluu kalastusalueeseen. Aivan padon alapuoli on rauhoitettu, mutta pohjoisrannalla on satoja metrejä kalastettavaa virtaa. Virtaan nousee Oulujärvestä taimenia, siikoja ja viimevuosina myös kuhia. Voimalaitosten alapuolella sijaitsee Renfors-talo, jonka edustalla olevasta virrasta on pyydetty kymmeniä suurtaimenia ja ennätyskalat ovat lähes kymmenen kilon painoisia.
Kalkkisillan laiturista Renfors-talon luota pääsee veneellä Oulujärven kalavesille. Renforssien perinnettä vaalitaan perhonsidonnan SM-kilpailuissa Kajaanissa.

Kajaaninjoen kalastusluvat:
Linnanvirta: Kalastusluvasta ei peritä maksua, mutta se pitää olla. Kalastuslupa on henkilökohtainen ja jokaisella kalastajalla tulee olla se mukana kalastaessa. Kalastuslupa on esitettävä kalastuksenvalvojalle sitä pyydettäessä. Kalastuslupaa ei voi luovuttaa toisen käyttöön. Luvan saa www.perhokerho.kajaani.net

Ämmäkoski-Tullikallio: Kalastuslupa on maksullinen ja sen voi ostaa Kajaani Infosta. Lisäksi on mahdollista lunastaa vuorokauden voimassa oleva mobiililupa.

Iso-Ruuhijärvi on korkean palvelutason ulkoilu- ja virkistyskalastuskeskus. Paikka sijaitsee vain noin 14 kilometrin päässä Kajaanista. Ruuhijärvelle ovat tervetulleita kaikenikäiset harrastuskalastajat. Alueelta löytyvät monipuoliset tilat ja palvelut vuoden ympäri, esimerkiksi Kalamiestupa, kalankäsittelytilat, sauna, asuntovaunualue ja kesäisin Ruuhijärveltä voi vuokrata myös veneitä. Ruuhijärven ympäristössä on kota, laavu ja lukuisia nuotiopaikkoja.

Saaliskalat: kirjolohi, taimen, kuha, harjus ja siika

- Lupien hinnat:
Iso Ruuhijärvi 12 €/vrk, 8 €/4 h lupa, 22 €/perhelupa ja 45 €/5 kpl sarjalupa.
Mobiililupa 1 vuorokausi numerosta 0600 551 875 12,02 €
Mobiililupa 4 tuntia numerosta 0600 551 874 6,84 €

Ämmäkoski-Tullikallio (Kajaaninjoki) 8 €/vrk
Ämmäkoski-Tullikallio (Kajaaninjoki) 24 €/kausilupa 1 vuosi, 28 €/5 kpl sarjalupa/16 € perhelupa,vrk.
Luvat Kajaani Infosta (Pohjolankatu 13)

Mobiililupa 1 vrk, Ämmäkoski-Tullikallio  p. 0600 551 876 (9,60 €+mpm)

Oulujärvellä voi kalastaa vuoden ajasta riippumatta valtion kalastuksenhoitomaksulla. Kalakanta on runsasta ja monipuolista. Vuosittain Oulujärvellä järjestetään erilaisia kalastuskisoja.

Viimeksi muokattu

11.9.2019