Olet täällä

Opastetut kiertoajelut ja retket

Matkailuoppaat

 

Opastoiminta Kajaanissa 

Kajaanin Matkailuoppaat ry

KAJAANIN MATKAILUOPPAAT RY

Suomen Opasliiton valitsema Vuoden 2015 opas -yhdistys

Ajankohtaista

Kultaisen 60-luvun Kajaania, vanhustenviikon kierros torstaina 10.10. alkaen klo 11.30
kaikille avoin opastettu teemakierros Vanhusten viikolla

Bussikierroksella muistelemme, miltä kaupunki näytti, ja mikä kajaanilaisia puhutti 60-luvulla. Kuulemme vuosikymmenen musiikkia ja Laila Kinnusen konserteista Kajaanissa.
Millaista elämä Kajaanissa oli tuohon aikaan: Muistatko Sinisen talon, kävitkö elokuvissa Kino Kainuussa, Ratossa vai Otavassa? Mikä kahvibaareista oli suosikkisi: Meijerin baari, Valjus, Pekka Heikkisen baari vai ”Alman” baari?
Tuolloin saatiin uusi silta, Kainuun Prikaati ja Kainuun keskussairaala.  Brahenkadun korkeat kivitalot ja Teppanan punatiiliset ”Marketat” sekä Ostari valmistuivat. Keskustassa oli monia vaatetusliikkeitä ja treffit tehtiin Raton eteen. Nuorisokulttuuriin kuuluivat 60-luvulla tanssit teini-illoissa kouluilla tai Töpiksellä ja Kansanpirtillä.
Kainuun Tilausliikenne tarjoaa kierrokselle maksuttoman bussikyydin ja Kajaanin Matkailuoppaat ry opastuksen.Kierros alkaa to 10.10. klo 11.30 ja kestää noin tunnin. Ilmaiset pääsyliput haetaan Kajaani Infosta, Pohjolankatu 13 (avoinna ma - pe klo 9 - 16.30). Mukaan sopii 49 henkilöä. Kiertoajelun lähtö- ja paluupaikka on kaupunginteatterin viereinen kiertoajelupysäkki, Kauppakatu 14.

TERVETULOA!

Järj. Kajaanin kaupunki, Kainuun Tilausliikenne ja Kajaanin Matkailuoppaat ry. 

Pohjoisen opas 2019 (pdf) on julkaistu. 

---------------
Kajaanin matkailuoppaat ovat opastaneet matkailijoita ja esitelleet Kajaanin kaupunkia vuodesta 1976 lähtien.  Koulutetun oppaan avulla matkailija saa nopeasti ja edullisesti hyvän yleiskuvan kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä. Matkailija voi valita 1-2 tunnin peruskierroksen tai valmiiksi suunniteltuja teemakierroksia ja kohdekäyntejä. Kävelykierros on helppo toteuttaa ja kierroksella voi tutustua keskustan ja jokivarren nähtävyyksiin.

Opastamme suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kajaanin 19 matkailuopasta pystyvät opastamaan yhtä aikaa useitakin ryhmiä. Ohjelma toteutetaan aina ryhmän omien toivomusten mukaan. Kerro meille toiveesi ja me toteutamme sen!

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville - Kajaanin Matkailuoppaat ry:n 40-vuotishistoria

Aluepäivien yhteydessä 17.9.2016 julkaistiin Kajaanin matkailuoppaiden 40-vuotishistoria, joka sisältää oppaiden tarinoita Kajaanista sekä opasyhdistyksen historian vaiheita. Historian on koonnut ja taittanut Kajaanin matkailuoppaiden sihteeri Raija Elsinen.

Kerrontaa läheltä ja kaukaa tuleville, linkki verkkojulkaisuuun

Tutustu Kajaaniin kävellen (pdf, 2.6.2019)

Valmiit teemaretket löytyvät täältä

Kajaanin matkailuoppaat vuonna 2019

Matkailuoppailta voi tilata myös lyhyen rooliopasesityksen, esite roolioppaista.

Roolihenkilöt

Uudet, keväällä 2019 valmistuneet matkailuoppaat. Kuvasta puuttuu Auli Halonen.

Matkailuoppaat

 

Viimeksi muokattu

5.10.2019