Olet täällä

Uimarannat

Paltaniemen uimaranta

Kajaanin kaupunki ylläpitää yleisiä uimarantoja, joista suosituimpia ovat Paltaniemen ja Kesäniemen uimarannat.

Uimarannat kartalla

PALTANIEMEN UIMARANTA

Oulujärven rannalla Paltaniemellä, noin kymmenen kilometriä kaupungin keskustasta, on uudistettu suuri loivarantainen uimaranta. Paltaniemen uimaranta on suosittu kaupunkilaisten ja Paltaniemen kyläläisten keskuudessa. Paltaniemen uimarannan yhteydessä on myös venesatama.

Rannalla voi pelata rantalentopalloa ja alueella sijaitsee myös uusi lasten leikkipuisto. Uimakopit ja WC sijaitsevat rannan läheisyydessä. Uimarannalle pääsee tietä pitkin, jonka vieressä sijaitsevat ilmaiset parkkipaikat.

Paltaniemen  rantaprofiili (latauslinkki)

Paltaniemen vesiluokitus (latauslinkki)

 

KESÄNIEMEN UIMARANTA

Kesäniemi on suosittu uimaranta Kajaaninjoen varrella, noin kaksi kilometriä kaupungin keskustasta. Rannalla on rantalentopallokenttä, laituri, hyppytelineet, pukukopit ja WC. Alkoholin nauttiminen sekä tupakointi ovat uimarannalla kiellettyä.

Kesäniemessä on uimavalvontaa kesäkausina. Uimavalvoja on paikalla päivittäin kello 10:00–13:30 sekä 14:15–18:00.  Valvontaa ei ole paikalla rankkasadepäivinä, ukonilmalla tai kylminä päivinä. Kesällä 2019 ei valvontaa enää järjestetä.

Parkkipaikat sijaitsevat uimarannan itäisellä puolella, 100 metrin kävelymatkan päässä rannasta. Pyörällä pääsee aivan rannan tuntumaan pyörätietä pitkin.

Kesäniemen rantaprofiili (latauslinkki)

Kesäniemen vesiluokitus (latauslinkki)

 

 

Viimeksi muokattu

15.8.2019