Olet täällä

Vuolijoki

Vuolijoki
Vuolijoki-Otanmäki matkailukartta

Matkailu kartta isommaksi tästä: 

MAJOITUSTILAA ALUEELLA
Vapaata majoitustilaa voi tiedustella suoraan yrityksiltä. Tiloja tarjoavat mm. Onnelan matkailumaatila; Vuolijoki/Ojanperä, Vuolijoen vanhustenkoti yhdistys ry/Palvelukeskus Ulpukka, Pursiranta; Vuolijoki/Käkisaari, Männistön leirikeskus; Vuolijoki/Kuusiranta ja näiden lisäksi muutamat yksityiset, joiden ilmoitukset löytyvät Vuolijoki-Otanmäki alueen tiedotteista.

Vuolijoella on kaksi päätaajamaa.
VUOLIJOKI
Vuolijoen kirkonkylä on entinen kuntakeskus, jossa sijaitsee Kainuun ainoa harmaakivikirkko. Kylän reunamilla virtailee rauhallisesti Vuolijoki kohti Oulujärveä. Maatalousvaltaisen kylän ominaispiirteisiin liittyy kesäisin pelloilla laiduntavat lehmät. Tuulimyllyn vartioima Talonpoikaismuseoalue Riihipiha rakennuksineen ja esineineen kertoo kylien ja koko Kainuun alueen maaseutuhistoriaa.

Kirkonkylän koululla toimivat 1-6 luokat ja nuorisotila Laturi. Kivenheiton päässä on myös päiväkoti, joka yhteydessä on eskari. Kirkonkylästä löytyy myös terveysasema vuodeosastoineen sekä vanhusten palveluyksikkö Ulpukka. Kunnantalon kiinteistössä toimii ambulanssin hätäpäivystys, palolaitos, eläinlääkäri ja työkeskus. Kirkonkylän koulun liikuntasalia voi varata joukkuepeleihin, jumppaan tai muihin tapahtumiin. Aivan kirkonkylän keskustan läheisyydessä on Vuolijoen näyttämötaideyhdistyksen ylläpitämä Pentinpuron kesäteatteri upeine vuosittaisine esityksineen. Toimivat ja aktiiviset yhdistykset järjestävät kyläläisten iloksi ympäri vuoden erilaisia tapahtumia. Rajummasta menosta pitävät voivat tutustua Onnelan matkailumaatilan moottoriurheilurataan. Upea Oulujärvi tarjoaa monipuoliset luontomatkailun mahdollisuudet sekä sulanveden aikaan että talvisin. Maaseudun rauhassa on hyvä kasvattaa lapsia.

Kirkonkylällä toimii Pankkitalo kyläyhteisön kokoajana. Pankkitalolla on lauantaisin erilaisia Pop Up tyyppisiä myyntipisteitä yrittäjien ja yhdistysten järjestämänä, sekä kahvio ja lounas. Myös Vartiolana tunnettu kiinteistö on muutettu kokoontumis- ja juhlapaikaksi. Vuolijoen kunnantalolla toimii yrityksiä ja siellä on myös vuokrahuoneistoja.

OTANMÄKI
Otanmäki on vanha kaivoskylä kouluineen ja kirjastoineen sekä päiväkoteineen. Otanmäen koululla on luokat 1-9 sekä eskari ja päiväkoti. Koulun kiinteistössä toimii hammaslääkäri. Koulun läheisyydessä on Otanmäen urheilutalo maauimala-altaineen. Otanmäen urheilutalolta voi varata ajan joukkuepeleihin, jumppaan, tapahtumiin tai kuntosalille. Otanmäen urheilutalon yhteydessä kesäisin toimiva maauimala mahdollistaa kesäpäivän vieton polskien taivasalla uimahallin altaassa. Varaa mukaan retkipeitto, uikkarit ja pyyhe!

Otanmäki on muodostunut ja kasvanut aikoinaan kaivosteollisuuden vaikutuksesta. Otanmäen läheisyydessä sijaitsee Talaskankaan retkeilyalue, Otanmäen lintuvesiallas ja Skoda Transtech Oy;n kiskokalustotehdas sekä monta muuta metalliteollisuuden yritystä. Otanmäen kiehtovuutta lisää maanalaisten kaivoskuilujen olemassa olo sekä koko kylää vartioiva kaivostorni. Kaivoksen uudelleen avaamista tutkitaan parhaillaan.

Otanmäestä löytyy myös hyvä kulkuyhteys Talaskankaan luonnonsuojelualueen reiteille, jotka ulottuvat aina naapurikuntaan saakka. Kaunis Ryynäsenjärvi tarjoilee mahdollisuuksia kalastukseen ja erämatkailuun. Otanmäen ja Vuolijoen kirkonkylän välimaastossa on Otanmäen lintuvesiallas, joka monipuolisine lajistoineen on lintuharrastajien suosiossa. Talaskankaan ja Lintuvesialtaan välille on vasta rakennettu Otanmäen retkeilypolku.

TONTTITARJONTAA OTANMÄKI-VUOLIJOKI ALUEELLA
Otanmäen keskustan tontit.
Vuolijoen kirkonkylän tontit.

SEURATOIMINTA
Vuolijoen kylillä on aktiivista seuratoimintaa lähes jokaiseen makuun. Joka kylältä löytyy metsästysporukka ja kyläseura. Näiden lisäksi myös Vuolijoen näyttämötaideyhdistys pyörittää suosittua Pentinpuron kesäteatteria ja Vuottolahden nuorisoseura ohjelmallisia iltamia. Vuolijoen Urheiluampujat ry ja Otanmäen metsästäjät ry ylläpitävät ampumaharrastukseen liittyvää toimintaa. Otanmäessä toimii Paukkupirtin yhteydessä ampumarata ja kirkonkylällä suunnitellaan Hautakankaan alueelle uutta toimivampaa ampumarataa. Otanmäen-Vuolijoen Seuraunioni ry järjestää alueelle liikuntapalveluja. Kylien välisestä yhteistyöstä voisi mainita esimerkkinä vuosittaisen Riihipihan kesäpäivät -tapahtuman, jossa Vuolijoen maaseutuyhdistys on kylät yhteen kokoava voima.

Katso lisää muiden kylien toiminnasta kylien omilta sivuilta!

Alueen Facebook-ryhmät: Meidän Vuolijoki, Vuolijoki kartalle, Koskikartano, Vuolijoen kesäteatteri, Onnelan Matkailumaatila, Käkisaari, SFC-Kohtauspaikka, Käkilahti-Ojanperä, Käkilahden kyläkioski,
Meka Grilli, Otanmäki kyläyhdistys 

Maaseutusihteeri/Aluesihteeri
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
044 710 0313
Kajaanin kaupungintalon toimistolla tiistaista torstaihin klo 8.30-16.30. Maanantaisin ja perjantaisin Vuolijoella.
Sähköpostiosoite: 

Viimeksi muokattu

5.5.2020