Olet täällä

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

Ap-ip

Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain mukainen ohjattu toiminta perusopetuksen ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen päätöksen oppilaille. Kajaanissa toimintaa hallinnoi varhaiskasvatus yhteistyössä perusopetuksen kanssa. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumisen perusteena on molempien huoltajien työssäkäynti tai opinnot.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestävät

Aamutoimintaa järjestää Kajaanin kaupunki seuraavissa kouluissa ja päiväkodeissa: Lehtikankaan koulu, Seminaarin koulu, Teppanan koulu, Kätönlahden koulu, Kuluntalahden koulu, Nakertajan koulu, Jormuan koulu, Lohtajan koulu, Otanmäen päiväkoti ja Vuolijoen päiväkoti.

Aamutoiminnan toiminta-aika on 6.30-10.00 ja sitä tarjotaan niille lapsille, joilla tarve on 7.30 tai aiemmin Ohjaajina toimivat koulunkäyntiavustajat.

Iltapäivätoimintaa järjestää Kajaanin kaupunki, tuettuna toimintana Kajaanin seurakunta ja palvelurahalla järjestöt ja yhdistykset. Iltapäivätoimintaa järjestetään 12.00-16.30 (tarvittaessa klo 17.00 saakka).

 

Hakeminen

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan ensisijaisesti Wilman kautta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä hakemuksella. Hakemuksen voi toimittaa myös paperilomakkeena Kaupungin talolle. Hakemuksia vastaanotetaan koko lukuvuoden ajan.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tulee hakea vuosittain.

Hakemukset ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta osoitteessa https://wilma.kajaani.fi  → Hakemukset ja päätökset → Tee uusi hakemus → Hakemus aamu-  ja iltapäivätoimintaan

Tai

 

Maksut
Sivistyslautakunta määrittää aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut. Vanhemmat voivat toimittaa tulotietonsa maksun tarkistamista varten.

 

Paikan peruminen ja irtisanominen

Sähköpostilla palveluasiantuntija Tuula Komulaiselle, tuula.a.komulainen@kajaani.fi

Seurakunnan ryhmistä vastaavalle lapsityönohjaajalle Marita Karviselle, marita.karvinen@evl.fi

Tai ilmoittamalla oman ryhmän ohjaajalle.

Ryhmät 2020-2021

 

 

Kajaanin kaupungin perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelma

 

Lapsenne aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevissa kysymyksissä ottakaa yhteyttä oman aamu- ja iltapäivätoimintayksikön ohjaajiin. Lisätietoa löytyy myös Opetushallituksen sivulta.

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö
Puhelinnumero(t): 
0447100558
Varhaiskasvatustoimintaan hakeminen, esiopetukseen ilmoittautuminen, leikkikerhotoiminta, kunnalliset päiväkodit, erityisvarhaiskasvatus, esiopetus, perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta, lapsen hoitaminen kotona, yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä
Sähköpostiosoite: 

Viimeksi muokattu

5.10.2020