Hyppää sisältöön

Waltin lakkaaminen seutuliikenteen linjoilla 20-40

Millaisia muutoksia seutuliikenteessä tapahtuu?

Seutuliikenteen linjojen 20–40 sekä lentokenttäliikenteen nykyinen sopimuskausi päättyy 6.6.2021. Nykyisen sopimuskauden päättyessä seutuliikenteen linjoilla 20–40 ja lentokenttäliikenteessä siirrytään uuteen lippujärjestelmään, ja samalla seutuliikenteen Waltti-matkakortin käyttö päättyy. Sen sijaan kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteessä, seutuliikenteen linjoilla 11-15 ja Pikku-Petessä.

Seutuliikenteen matkakortin käytön päättyessä myös linjanumerot poistuvat käytöstä ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä. Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjanumerot säilyvät ennallaan.

Liikennöinti jatkuu 7.6.2021 jälkeen entiseen tapaan pääsuunnittain Kajaani-Sotkamo-Kuhmo, Kajaani-Paltamo-Puolanka, Kajaani-Suomussalmi-Kuusamo ja Kuhmo-Nurmes.

Linjat, joilla Waltti-kortin käyttö päättyy

Mitä seutuliikenteen Waltti-korteille tapahtuu?

Seutuliikenteen matkakorttia ei voi käyttää enää missään liikenteessä 7.6.2021 alkaen. Uusien seutuliikenteen matkakorttien myynti päättyy 9.5.2021. Samalla päättyy myös kausilippujen ja Kela-lippujen latausmahdollisuus seutuliikenteen matkakortille. Matkakortille voi ladata arvoa 6.6.2021 asti. Suosittelemme kuitenkin käyttämään kaikki seutuliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet loppuun 6.6.2021 mennessä.

Mitä seutuliikenteen Waltti-korteilla oleville kausi- ja arvolipuille tapahtuu?

Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa 31.8.2021 saakka. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä.

Mistä tiedän, onko matkakorttini seutuliikenteen vai kaupunkiliikenteen matkakortti?

Kaupunkiliikenteen matkakortin tunnistat keltaisesta väristä, seutuliikenteen matkakortin sinisestä väristä.

Kajaanin seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortit
Kaupunkiliikenteen matkakortti vasemmalla, seutuliikenteen matkakortti oikealla

Hyvitetäänkö seutuliikenteen matkakorteilla olevia lipputuotteita?

Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €. Hyvityksiä tehdään 31.8.2021 saakka.

Voiko kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortilla matkustaa vielä 6.6.2021 jälkeen?

Kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu normaalisti, ainoastaan seutuliikenteen kortin käyttö lakkaa. Kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortilla voi edelleen matkustaa kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 sekä palveluliikenne Pikku-Petessä. Lisäksi kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Voiko seutuliikenteen Waltti-korttia käyttää edelleen Suomen muussa Waltti-liikenteessä?

Kajaanin seutuliikenteen Waltti-matkakortin käyttö päättyy kokonaan, eikä sitä voi käyttää 6.6.2021 jälkeen enää missään Waltti-liikenteessä. Sen sijaan kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi edelleen maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Miksi Waltti-lipputuotteiden käyttö loppuu seutuliikenteessä?

Seutuliikenteen linjojen 20–40 ja lentokenttäliikenteen osalta nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät keväällä 2021. Uusien sopimusten alkaessa myös lippujärjestelmä päivitetään ja tämän vuoksi Waltti-liikennöinti lakkaa seutuliikenteen linjoilla 20–40 ja lentokenttäliikenteessä. Waltti-liikenne jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 ja Pikku-Petessä.

Milloin uudet liput tulevat myyntiin ja mistä niitä voi ostaa?

Uudet Matkahuollon lipputuotteet tulevat myyntiin kesäkuun 2021 alussa ja niitä voi ostaa Kajaanin Matkahuollosta tai Matkahuollon verkkopalvelusta.

Millaisia lipputuotteita otetaan käyttöön 7.6.2021 alkaen?

7.6.2021 alkaen käyttöön otettaviin lipputuotteisiin kuuluvat kertaliput, 30 vuorokauden kausiliput, entiset arvoliput korvaavat 44 matkan sarjaliput ja entisellään säilyvät Kela-liput.

Kertalippujen alennusryhmiin kuuluvat opiskelijat, eläkeläiset sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöt.

Milloin uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan?

Uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan tulevan kevään aikana. Suosittelemme seuraamaan Kajaanin seudun joukkoliikenteen sivuja aktiivisesti.

Lisätietoja käyttöön otettavista lipputuotteista löydät myös toukokuussa julkaistavasta liikennöitsijöiden aikataulukirjasta.