Hyppää sisältöön

Waltin lakkaaminen seutuliikenteen linjoilla 20-40

Olemme keränneet tälle sivulle vastaukset yleisimpiin kysymyksiin liittyen seutuliikenteen matkakorttien ja lipputuotteiden kelpoisuutta koskeviin muutoksiin 7.6.2021 alkaen.

Millaisia muutoksia seutuliikenteessä tapahtuu?

Seutuliikenteen linjojen 20–40 sekä lentokenttäliikenteen nykyinen sopimuskausi päättyy 6.6.2021. Nykyisen sopimuskauden päättyessä seutuliikenteen linjoilla 20–40 ja lentokenttäliikenteessä siirrytään uuteen lippujärjestelmään, ja samalla seutuliikenteen Waltti-matkakortin käyttö päättyy. Sen sijaan kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteessä, seutuliikenteen linjoilla 11-15 ja Pikku-Petessä.

Mistä tiedän, onko matkakorttini seutuliikenteen vai kaupunkiliikenteen matkakortti?

Voiko kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortilla matkustaa vielä 6.6.2021 jälkeen?

Kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu normaalisti, ainoastaan seutuliikenteen kortin käyttö lakkaa. Kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortilla voi edelleen matkustaa kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 sekä palveluliikenne Pikku-Petessä. Lisäksi kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Voiko seutuliikenteen Waltti-korttia käyttää edelleen Suomen muussa Waltti-liikenteessä?

Kajaanin seutuliikenteen Waltti-matkakortin käyttö päättyy kokonaan, eikä sitä voi käyttää 6.6.2021 jälkeen enää missään Waltti-liikenteessä. Sen sijaan kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi edelleen maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Miksi Waltti-lipputuotteiden käyttö loppuu seutuliikenteessä?

Seutuliikenteen linjojen 20–40 ja lentokenttäliikenteen osalta nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät keväällä 2021. Uusien sopimusten alkaessa myös lippujärjestelmä päivitetään ja tämän vuoksi Waltti-liikennöinti lakkaa seutuliikenteen linjoilla 20–40 ja lentokenttäliikenteessä. Waltti-liikenne jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 ja Pikku-Petessä.

Mitä tapahtuu seutuliikenteen Waltti-korteilla oleville kausi- ja arvolipuille?

Tiedotamme aiheesta lisää tulevan talven ja kevään aikana. Suosittelemme kuitenkin käyttämään kaikki seutuliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet loppuun ennen 6.6.2021.

Milloin uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan?

Uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan tulevan talven ja kevään aikana. Suosittelemme seuraamaan Kajaanin seudun joukkoliikenteen sivuja aktiivisesti.